Thailand

Visum Thailand

Veel mensen willen graag een keer naar Thailand toe om het land te bezichtigen. Sommige mensen willen alleen op vakantie gaan en andere mensen willen weer een langere periode door Thailand reizen om het land nog beter te kunnen bezichtigen en een betere indruk te krijgen van het land.

Hoe dan ook, als je naar Thailand gaat heb je een visum nodig. Dus naast vaccinaties en wellicht het aanvragen van een paspoort (als je nu alleen een identiteitsbewijs hebt), moet je er ook voor zorgen dat je een visum krijgt.

Op vakantie naar Thailand

Ga je op vakantie naar Thailand voor een periode korter dan 30 dagen dan heb je geluk. Je hebt dan wel een visum nodig, maar een visum voor 30 dagen of korter is gratis. Dit visum vraag je aan bij aankomst op het vliegveld in Thailand. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een paspoort wat nog langer dan 6 maanden geldig is. Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt blijven, dan heb je niet genoeg aan dit visum en kan je een visum aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of Amsterdam.

Langer dan 30 dagen

Wil je 60 dagen in Thailand blijven dan heb je 1 single entry tourist visum nodig. Deze kost 30 euro en is 3 maanden geldig. Je kunt ook 2 maal een single entry tourist visum aanvragen. Dit kost dan 60 euro en dan mag je 2 keer 60 dagen in Thailand blijven. Deze visa zijn 6 maanden geldig. Let er wel op dat je na die 60 dagen minstens 1 keer de grens over moet steken! Tevens kun je ook nog 3 keer een sigle entry tourist visum aanvragen. Je voelt hem al aankomen, hiervoor betaal je 90 euro en je mag 3 keer 60 dagen in Thailand blijven. Je moet dan dus minstens 2 keer de grens oversteken. Deze is ook 6 maanden geldig.

90 dagen in Thailand

Dit visum kun je ook bij de Thaise ambassade aanvragen. Dit is een visum wat 12 maanden geldig is en waarmee je gedurende 90 dagen lang door Thailand mag reizen. Elke keer dat je Thailand binnenkomt gedurende de 12 maanden geldigheidsduur krijg je een stempel om 90 dagen in Thailand te verblijven. Dit visum is onder andere bedoeld voor werk en studie. Als de 90 dagen om zijn en u wilt langer blijven dan zult u verlenging aan moeten vragen. U moet zich dan melden bij de Thaise immigratiedienst om uw huidige adres te bevestigen of door te geven.

Visum voor 90 dagen

Zoals gezegd, het visum waarmee je 90 dagen aaneengesloten in Thailand mag blijven is onder andere bedoeld voor werk of studie. Wil je gaan studeren, dan zul je een studieverklaring moeten kunnen laten zien. Wil je gaan werken in Thailand? Dan heb je een brief van de werkgever nodig of bedrijfspapieren.

Copyright 2018 visum.me